Andrei Șoican, Director Comercial, despre experiența în iCredit - în trecut și peste 10 ani

15.06.2021

 

Cu ocazia aniversării a 10 ani de iCredit, Andrei Șoican, Director Comercial iCredit, ne-a împărtășit câteva gânduri despre experiența sa profesională. Vă invităm să citiți mini-interviul mai jos:

1.      Cum era iCredit la început de drum, atunci când ai intrat în companie?

Am acceptat provocarea iCredit în anul 2016 , în urmă cu 5 ani, venind cu un know –how informațional și relațional din banking. În momentul susținerii interviurilor, domeniile de activitate banking vs IFN  mi s-au părut similare. După prima lună de activitate, mi-am dat seama că viteza de reacție, de luare a deciziilor în IFN este uimitoare:  multiplu de 10 față de domeniul bancar. M-am adaptat rapid și am acționat spre a–mi atinge obiectivul: performanța și în acest domeniu de activitate!

 În 2016,  am regăsit iCreditul într-un stadiu de “piață emergentă”. Poate comparația este ușor forțată , dar în acest mod am perceput situația zonei preluate la acel moment, mai exact Nord-Estul României. Mai concret, în acel moment vizualizam potențialul enorm de piață, potențialul de dezvoltare al companiei, potențialul de a dezvolta oameni și cariere de succes, potențialul de a ajuta oameni și de a influența destine.

 

2.     Care a fost pentru tine cea mai mare provocare profesională aici, în iCredit România?

Lucrând într-o companie care se adaptează în mod constant la cerințele pieței, a clienților lucrând într-o companie dinamică, ce îți oferă oportunități de dezvoltare a carierei profesionale, aș putea spune că nu a fost doar o singură provocare, ci mai multe. Prima provocare a fost în 2016, în momentul în care am început să lucrez în iCredit. Am avut nevoie de o “resetare“ rapidă a “softului”, pentru a mă adapta noului domeniu de activitate. A doua provocare a fost să îmi respect promisiunea făcută mie, oamenilor care m-au urmat în acest domeniu de activitate și, nu în ultimul rând, TOP managementului de la momentul respectiv: să conduc regiunea preluată spre performanță, spre atingerea locului 1 la nivel național și apoi să mențin acest rezultat. Vă pot spune că au fost 18 luni provocatoare, perioadă în care s-au îmbunătățit procese, s-au recrutat și format echipe, s-au schimbat mentalități, s-au modelat destine și cariere.

Au urmat 2 ani de menținere și creștere constantă a rezultatelor, iar bilanțul în momentul “predării ștafetei” arată o creștere considerabilă față de momentul preluării ariei.

Printre ultimele provocări, v-o pot enumera pe cea din 2019, moment în care mi-a fost oferită oportunitatea și încrederea totală din partea conducerii de a dezvolta și a conduce spre noi limite ale succesului echipa din Estul României, din poziția de Director Comercial.

Vă garantez că de 5 ani învăț și mă dezvolt încontinuu!

 

3.     Care este aspectul care îți place cel mai mult ca membru al echipei iCredit România?

Aspectul care încă de la început m-a atras în echipa iCredit și care îmi place cel mai mult este libertatea de luare a deciziilor. Libertate care evident vine la pachet cu asumarea responsabilității asupra deciziilor luate, cât și cu însușirea meritelor pentru deciziile stabilite. 

 

4.     Cum crezi că va fi iCredit România după alți 10 ani de existență?

Am foarte clară imaginea în minte: leader în piața IFN-urilor din România.

 

5.     Ce le-ai spune azi celor care doresc să lucreze în iCredit România?

Dacă sunteți activi, dacă sunteți orientați spre rezultate, succes prin dezvoltarea oamenilor, dacă vă plac provocările, competiția și performanța , dacă doriți să aveți oportunități nemărginite de dezvoltare a  carierei, dacă doriți să modelați oameni și destine, noi, echipa iCredit suntem compania care prețuieste și  dezvoltă abilitățile și valorile mai sus menționate către  cote neimaginabile.

„Dacă faci planuri pe un an, seamănă grâu, dacă faci planuri pe un deceniu, plantează pomi; dacă faci planuri pentru o viață, învață-i și educă-i pe oameni”.

Proverb chinezesc