Ce poți să faci în mini vacanță, pe timp de pandemie

18.11.2020

Ziua Sfântului Andrei anunță începutul sărbătorilor de iarnă, precum și venirea vacanțelor de iarna.

Anul acesta, liberele naționale 30 noiembrie – 1 decembrie, Ziua Națională a României, vor pica în zilele de luni și marți, ceea ce înseamnă că vom sta acasă 4 zile, între 28 noiembrie și 1 decembrie 2020.

Un studiu realizat vara trecută de Hospitality Culture Institute arată că în 2020, în contextul pandemiei, 50 la sută dintre români vor să-și facă vacanța în România, 15% în străinătate, în timp ce 7% au spus că vor sta acasă. Însă, guvernul și medicii insistă că este recomandat ca anul acesta să petrecem sărbătorile de iarnă mai mult aproape de casă, în contextul în care România are record de cazuri în fiecare zi. Deci, acel procent de 7% va fi, cu siguranță mai mare, în realitate.

Ce putem face acasă, în mini vacanță, în acest context?

Pentru o mini vacanță ceva mai animată și distractivă, chiar dacă e petrecută indoor, am pregătit mai jos o listă de idei pe care le puteți în aplicare cu ușurință.

Scopul este să ne facem viața plăcută și să ne bucurăm de fiecare moment al mini vacanței, fiind, totodată responsabili și evitând deplasările lungi.

 

Ideea #1 - pentru socializare acasă, în mini vacanță

 

Organizează o seară de jocuri de societate

În mini vacanță, te poți distra în casă cu cei dragi, jucând jocuri de societate. Catan, Dixit sau Jenga sunt doar câteva astfel de jocuri. Este un prilej bun de conectare atât a celor mari, cât și a celor mici. În una din serile din mini vacanță, poți organiza o astfel de activitate cu membrii familiei. Competiția constructivă, mintea pusă la contribuție și jocul în echipe sunt ingredientele de care o familie are nevoie.

Este ideal să nu aduci multe alte rude sau prieteni la această activitate, astfel încât să evitați aglomerarea camerei.

Dacă ții neapărat să implici mai mulți oameni apropiați în seara de jocuri de societate, te poți conecta cu ei virtual prin social media sau platforme web. Parte din aceste platforme îți permit să te joci online, să faceți quiz-uri împreună și alte activități pentru grupuri mai mari de oameni. Poți face trecerea natural de la o simplă conversație online, la un joc online care să mai animeze atmosfera grupului.

Organizează o cină tematică, pentru ai tăi

Ce ai zice de un festin, făcut cu dragoste, pentru familie sau 2-3 prieteni? Și nu orice cină, ci una cu tematică. Poți transforma o cină simplă într-una cu „dichis” – poți alege o țară care îți place și poți crea atmosfera de acolo. Să alegem Spania, de exemplu: poți face o paella delicioasă cu fructe de mare sau salami, poți pregăti o băutură Sangria delicioasă și poți plusa cu ambianță: pune puțină muzică flamenco sau jota pe fundal și un film cu Antonio Banderas care să meargă, în plan secundar, la televizor. Și, dintr-odată, veți avea impresia că sunteți chiar acolo, în Spania. 

Ideea #2 - pentru o altfel de călătorie, pe timp de pandemie

Dacă îți place să călătorești și îți lipsesc city break-urile în care vizitai monumente, piețe aglomerate sau sesiunile de hoinărit pe străzile capitalelor europene și nu numai,  există o soluție alternativă să păstrezi această pasiune, numai că în mediul virtual.

Mulțumită lui Google Earth, te poți  delecta cu arta, istoria, arhitectura și tradițiile altor locuri de pe glob. Mai jos, noi am ales să admirăm frumoasa Fontana di Trevi, din Roma.

Același lucru este valabil și dacă ești iubitor de cultură – poți vizita muzee sau galerii online. Muzeul Britanic, Muzeul Vaticanului sau Colecția de Artă și Cultură Google sunt câteva exemple de instituții care oferă acest privilegiu online.

Ideea #3 pentru relaxare, în minivacanță – meditație și yoga

 

Meditează sau practică faimosul ”dolce far niente”

Dacă ai un job ceva mai solicitant și dinamic, poți profita de aceste 4 zile pentru a-ți reîncărca bateriile. Sunt multe sesiuni de meditație pe YouTube pe care le poți încerca, în funcție de ce este mai potrivit pentru tine. De asemenea, poți să îți instalezi o aplicație de meditație care are câteva module gratuite, cum ar fi Headspace sau Calm.

Zicala italienească „dulcea artă de a nu face nimic” sau „dolce far niente” poate să fie exact ceea ce ți se potrivește, dacă ai avut o perioadă mai agitată sau, pur și simplu, nu ești genul de persoană activă. Plănuiește-ți să nu ai niciun plan! Și păstrează o atitudine pozitivă în timp ce…nu faci nimic :) Important la acest scenariu este ca în zilele în care plănuiești să nu faci nimic, să nu te afunzi foarte mult în știrile cotidiene, știm cu toții în ce măsură ne pot afecta starea de spirit.

 

Înscrie-te la un curs yoga online

Dacă ar fi să numim un moment în care întregul glob să aibă nevoie de yoga, ei bine, acesta ar fi clar unul din ele. În fiecare lucru rău există și un bine, și asta s-a observat și în obiceiurile de mișcare ale oamenilor. Mulți dintre noi au început să facă exerciții de fitness acasă, și o parte dintre ei s-au înscris chiar la cursuri yoga online – bucurându-se de confortul pe care acest lucru îl aduce: exerciții yoga făcute în propriul cămin, la îndrumarea unui yoga teacher.

 

Dacă ai nevoie de un buget extra pentru noile tale cursuri online, din timpul pandemiei,

aplică la noi, pentru un credit rapid, în 24 de ore!

 

Acum, că ai câteva idei pentru mini vacanță, pe timp de pandemie, rămâne doar să alegi ceea ce este potrivit pentru tine și cei dragi! Mini vacanță plăcută, la distanță, în siguranță!

Mai multe stiri
Inapoi Tot ce trebuie să știi despre shopping-ul de Black Friday – sfaturi utile pentru cumpărătorii online
11.11.2020

Provocările pregătesc, de cele mai multe ori, terenul pentru oportunitate. Este și cazul ediției Black Friday 2020, ținută pet imp de pandem...

Afla mai multe