Cum să fii responsabil financiar în timpul unei crize

18.05.2020

Pe măsură ce ne confruntăm cu provocările vieții provocate de coronavirus, ne dăm seama că va trebui să avem grijă nu numai de sănătatea noastră și a familiei noastre, ci și de „sănătatea” finanțelor noastre Iată câteva sfaturi de bază pentru managerierea banilor în perioade de criză:

1. Faceți un buget familial

Fie că este vorba de o foaie de calcul din Excel sau de un carnetel, acum este unul dintre cele mai bune momente de a începe să planificați finanțele. Există, de asemenea, o serie de aplicații mobile gratuite care vă pot ajuta. Cel mai important este să introduceți sincer veniturile și cheltuielile și să urmăriți fluxurile de numerar. Acest lucru va vedea unde se duc cei mai mulți bani și unde puteți optimiza sau elimina costurile.

2. Gândiți-vă cum puteți economisi

Limitați utilizarea inutilă a energiei electrice și a apei. Examinați telefonul, televizorul și planurile de abonare la Internet. Examinați-vă cardurile cu reduceri și gândiți-vă la modul în care le puteți utiliza cel mai bine. Discutați cu proprietarul dvs. despre renegocierea temporară sau permanentă a contractului de închiriere. Examinați atent ce cheltuieli sunt inutile sau pot fi reduse.

3. Nu vă grăbiți să vindeți

Pe timp de criză, prețurile tuturor bunurilor sau proprietăților pot scădea. Astfel, o tranzacție realizată pentru a acoperi o nevoie urgentă de bani vă poate aduce pierderi, nu profit.

4. Nu lăsați datoriile să se acumuleze

 Acum nu este momentul să acumulezi obligații. O datorie cash sau o rată la un credit poate deveni o povară financiară după o perioadă în care toate plățile au fost suspendate dacă decideți să le     amânați.

   5. Nu faceți cumpărături din panică

Magazinele sunt tot timpul aprovizionate. Puteți cumpăra ceea ce aveți nevoie pentru o perioadă de cel mult două săptămâni pentru a vă scuti de călătoriile dese la magazin și pentru a menține distanța    maximă cu ceilalți. Așa puteți economisi și costurile de transport.

   6. Sprijiniți producătorii români

Acum - mai mult decât oricând - trebuie să sprijinim afacerile românești, în special companiile mai mici, pentru a putea fi solidari și a susține în comun economia României. Vedeți dacă aveți vreun prieten sau rudă care deține o afacere ale cărei servicii le puteți utiliza acum. Încercați să sprijiniți cât mai mult producătorii locali.

   7. Fiți responsabili

Această perioadă nu este cea mai potrivită pentru achiziții neesențiale. Atunci când nu știm ce ne rezervă viitorul, economiile ne pot oferi cel puțin liniștea

Acest articol nu conține sfaturi financiare profesionale și nu ține cont de circumstanțele specifice individuale. Dacă aveți nevoie de sfaturi profesionale, vă rugăm să consultați un specialist.

Mai multe stiri
Inainte Tot ce trebuie să știi despre shopping-ul de Black Friday – sfaturi utile pentru cumpărătorii online
11.11.2020

Provocările pregătesc, de cele mai multe ori, terenul pentru oportunitate. Este și cazul ediției Black Friday 2020, ținută pet imp de pandem...

Afla mai multe