iCredit la începuturi și peste 10 ani - un interviu cu Tiberiu Hajdu, Director Comercial iCredit

23.06.2021
Tiberiu Hajdu - Director Comercial iCredit

 

1. Cum era iCredit la început de drum, atunci când ai intrat în companie? 

Mi-am început călătoria alături de iCredit în toamna lui 2013, în Timișoara, ca primul angajat al regiunii Vest.  Nu aveam portofoliu de clienți sau o infrastructură la nivelul celei de acum iar notorietatea brandului iCredit nu se compara cu cea de acum, neavând reclamă la nivel național. Domeniul era unul nou pentru mine, așa că am luat lucrurile cum au venit. Nu înțelegeam acest business, dar am început de la procesele de bază și am construit caramidă cu caramidă. 

 

2. Care a fost pentru tine cea mai mare provocare profesională aici, în iCredit România? 

Am evoluat aici trecând prin fiecare poziție din structura de vânzări, dar și din departamentul de training. Business-ul pe care noi îl facem nu este unul usor. Piața este una foarte competitivă și asta ne face să fim foarte pragmatici. Este foarte important să avem în permanență în minte obiectivele, să ne adaptăm și să perseverăm chiar și când imaginea nu arată cum ne-am dori noi.

Fiecare etapă a venit pentru mine cu propriile provocări, unele mai mari, altele mai mici, dar privind în ansamblu, cea mai mare provocare a fost să îmi mențin în minte destinația și să nu las „zgomotul de fond” să mă abată de la drumul meu.

 

3. Care este aspectul care îți place cel mai mult ca membru al echipei iCredit România? 

Îmi place foarte mult dinamica businessului și mediului în care operăm. În acest business nu există mâine, totul se întâmplă astăzi. Acest ritm creează o dinamică aparte pe care o pot înțelege și aprecia doar cei care funcționează în acest mediu.

 

4. Cum crezi că va fi iCredit România după alți 10 ani de existență? 

Am convingerea că iCredit în 2031 va arăta exact cum ne dorim noi astăzi să arate peste 10 ani. Știu că orice predicție despre viitor se face pe analize ale trendurilor din trecut. Comparând iCredit-ul din 2013 cu cel de astăzi, mi se întărește convingerea că organizația din care fac parte este una care își va atinge țelurile, chiar dacă acestea par uneori foarte îndrăznețe. Ne-am adaptat pieței și vom continua să o facem, am trecut prim momente grele dar ne-am revenit și de cele mai multe ori chiar am evoluat datorită acestora. Ține doar de noi, colectiv, să avem în minte imaginea iCredit-ului de peste zece ani iar acești primi zece ani ne-au dovedit că avem capacitatea de a mișca lucrurile spre destinația pe care ne-o dorim.

 

5. Ce le-ai spune azi celor care doresc să lucreze în iCredit România? 

Suntem unul dintre principalii jucători pe piața IFN din România și poziția noastră se va consolida tot mai mult. Sunt un exemplu viu al faptului că această companie oferă oportunități de dezvoltare profesională. Ne dorim în echipa noastră oameni ambițioși, competitivi, perseverenți și loiali. Totuși, pentru oricine își dorește să evolueze alături de noi, este foarte important să conștientizeze un aspect și anume faptul că dacă acest business ar fi o competiție sportivă, acesta nu ar fi „100 m garduri” ci mai degrabă un „maraton”.