Pregătește-te de curățenia de primăvară cu iCredit!

16.03.2022

Oricât de mult am iubi iarna, primăvara este anotimpul mult așteptat de toți, anotimpul în care ne amintim să ne bucurăm de viață. Vreme frumoasă, flori la tot pasul, păsări ciripind, raze de soare puternice și o mireasmă de flori ce te însoțește pe întreaga zi.

Curățenia de primăvară a devenit o tradiție a acestui anotimp, un eveniment la care participă toți membri familiei și prin care marcăm oficial sfârșitul iernii. Deși, cu toții urmărim ca acest eveniment să fie cât mai aproape de Paști, momentul ideal pentru această curațenie este marcat de temperaturile de afară, iar sfârșitul lunii Martie este perioada perfectă.

De cele mai multe ori, acest proces durează o săptămână întreagă, interval de timp în care ți se pare că nu știi exact cât timp a trecut de când te-ai apucat și cât mai durează până vei putea să finalizezi tot ce ți-ai propus. Însă, există persoane ce se întind cu acest proces pe o perioadă mai îndelungată, în special acele persoane ce locuiesc la casă și trebuie să aibă în vedere și o curte. Totuși, pentru a putea să te încadrezi în acest termen ne-am gândit să venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi pe care să le ai în vedere în momentul planificării curățeniei și prin care îți garantăm ca fiecare colțișor din casă va fi impecabil.

1.  Începe curățenia de sus, în jos

Adică să începi cu dulapurile și sertarele, biblioteca și la care să adăugăm ferestrele și perdelele. Începând în acest mod eviți evenimentul neplăcut prin care termini curățenia la nivelul solului și când te apuci de dulapuri sau alte elemente suspendate constați că pe jos nu mai este la fel de curat cum știai că ai făcut. Astfel, eviți să cureți de două ori același loc și îți rămâne timp pentru restul casei.

2. Continuă cu curățarea caloriferelor

Caloriferele sunt acel element din casa fiecăruia pe care îl neglijăm din păcate, însă cu toții o facem neintenționat. Fiind compus din mai multe elemente praful pe care îl putem găsi în aceste zone este mult mai mult decât ne imaginăm, însă fiind mai puțin vizibil nu îi acordăm atât de multă importanță. Totuși, pentru a fi sigur că vei curăța și ultimul fir de praf îți recomandăm să folosești un uscător de păr, numai bun de a scoate praful și din cele mai inaccesibile zone.

3. Cobori și te apuci de curățarea covoarelor

Pentru acestea cel mai bine e să ai în vedere, pe lângă aspirare, și spălarea lor. În acest mod elimini și cele mai mici particule de praf. De asemenea, curățarea covoarelor trebuie să fie realizată foarte atent pe ambele părți, fără a neglija partea ce stă pe podea și, făcând asta, îți garantăm ca aspectul covoarelor tale va fi fix același ca cel pe care îl aveau când le-ai cumpărat.

4. Te apropii de final: curățarea podelelor

Poate etapa cea mai grea și cea mai de durată, totuși și cea care marchează un sfârșit ce se apropie. După ce ai urmat pașii de mai sus podelele sunt locul în care s-a strâns munca ta din ultimul timp și pe care văzând-o îți poți găsi motivarea de a merge mai departe. Aici trebuie să fii foarte atent la colțurile camerelor și trebuie să ai în vedere un traseu: adică să știi exact cu ce cameră începi și cu care vrei să termini, astfel încât, să ai acces mereu la baie, încăpere pe care te sfătuim să o lași la final, acolo probabil regăsindu-se cele mai multe produse de curățare din casa ta și prin care sigur vei avea nevoie să mai intri odată cu trecerea timpului.

5. Sortarea hainelor și rearanjarea șifonierului marchează finalul

La final este foarte important să nu uiți de sortarea hainelor. Întrucât curățenia de primăvară marchează venirea timpului frumos și a temperaturilor ridicate e bine să avem în vedere și împrospătarea garderobei și a articolelor vestimentare ce le folosim zilnic. Păstrează pe rafturi hainele ce se potrivesc cu vremea caldă și ține aproape piesele de vară întrucât se apropie mai repede decât ți se pare.

 

Și pentru că trebuie să avem în vedere să menținem această curățenie la care am muncit din greu, poți să aplici acum pentru un credit rapid de la iCredit și să câștigi un aspirator robot și alte premii de primăvară!