Tot ce trebuie să știi despre shopping-ul de Black Friday – sfaturi utile pentru cumpărătorii online

11.11.2020

Deși tranziția către online a evenimentului Black Friday a fost făcută de ani buni, anul acesta, mai mult ca niciodată, retailerii vor fi nevoiți să fie foarte competitivi online, când vine vorba de oferte.

Conform studiilor, din 2018, mai mult de 50% dintre cei care cumpără un produs de Black Friday, o fac de pe mobil. Acest lucru va fi valabil cu atât mai mult în 2020, în contextul pandemiei.

Shopping-ul online de Black Friday este o tradiție pentru mulți. De aceea, am făcut o listă cu cele mai utile sfaturi de Black Friday. Cel mai probabil, ai auzit de parte dintre ele, dar altele pot fi noi. În orice caz, aceste trucuri de Black Friday te vor ajuta să navighezi pe site-urile retailerilor mai bine, înainte și în timpul Black Friday, să te asiguri că vei profita, cu adevărat, de cele mai bune oferte și că nu te vei lăsa dus de val, cumpărând lucruri de care nu ai nevoie.

Sfat Black Friday #1: Înscrie-te din timp la newsletterele retailerilor și devino social 

Decide din timp din ce magazine online vei face cumpărături de Black Friday 2020. Este important să faci asta cu două săptămâni înainte de Black Friday. Apoi, înscrie-te la newsletterele acestor magazine.

De asemenea, paginile de Facebook, Instagram,postările de pe Twitter sau înscrierea la notificări sunt o modalitatea foarte bună de a afla despre promoții exclusive.

 

Sfat Black Friday #2: Decide un buget maximum de cheltuit și nu te abate de la el

Atunci când vezi atât de multe oferte bune, ai tendința să cumperi mai mult decât ți-ai propus și să ajungi chiar la sume duble versus cu ce plan ai plecat la cumpărături.

Dacă crezi că vei vedea oferte cu adevărat bune, pe care nu le poți rata, setează-ți din timp un extra-buget, pe care îl poți ”accesa” dacă vezi ceva foarte avantajos.

 

Dacă ai nevoie de ajutor cu bugetul de Black Friday, aplică pentru un credit rapid, în 24 ore, la noi!

 

Sfat Black Friday #3: Folosește trucuri care te vor face mai rapid

Rapiditatea este esențială, pentru că ofertele foarte bune au limitare pe cantitate și se termină foarte repede. Cele mai bune produse de la retailerii de top se epuizează din primul minut, deci, viteza de reacție este esențială.

Primii pași pe care îi poți face, pentru a fi mai rapid:

  • să-ți deschizi din timp conturi pe site-urile care te interesează
  • să-ți salvezi datele cardului și datele de livrare pe site-urile care te interesează
  • să pui produsele în Wishlist, ca să le poți accesa imediat
  • dacă ai multe produse și nu ai timp să adaugi toate produsele în coș, fă mai multe grupuri de comenzi, pe care să le faci pe rând; de asemenea, adaugă produsele pe care ți le dorești cel mai mult în prima comandă
  • în ziua de reduceri, folosește mai multe dispozitive pe care să fii logat pe site-urile de interes. Dacă se va bloca vreunul din browsere, vei avea un plan B.

 

Sfat Black Friday #4: Prioritizează lista de shopping

Când faci lista de lucruri pe care vrei să le cumperi, asigură-te că nu cumperi lucruri doar pentru a face un upgrade, și că vei trece pe listă lucruri de care ai cu adevărat nevoie. Spre exemplu, dacă ai un telefon pe care ți l-ai luat doar de un an, este indicat să nu faci un upgrade doar pentru că noul model al telefonului tău este la ofertă de Black Friday. Fii rezonabil și pune utilitatea pe primul plan. 

 

Sfat Black Friday #5: Verifică de mai  multe ori prețurile

Majoritatea prețurilor de Black Friday fluctuează. Retailerii au dreptul să facă modificări de preț chiar în timpul zilei – ei pot să reducă prețurile, astfel încât oferta lor să devină mai bună decât a competiției.

De aceea, verifică de cel puțin două ori prețurile în paralel, la retailerii care sunt în competiție, și nu te grăbi să profiți de prima ofertă pe care o vezi. Răbdarea este cheia.

 

Sfat Black Friday #6: Verifică dacă reducerea Black Friday este reală

 

Fii vigilent în legătură cu tacticile de marketing ale comercianților. Este recomandat să notezi din timp lista cu produsele pe care vrei să le cumperi de Black Friday și prețul acestora. De ce este indicat să faci acest lucru?

Comerciantii au tendința să mărească prețul unui produs cu câteva săptămâni înainte de Black Friday. Ei aplică reducerea la prețul deja majorat, dând iluzia unei oferte. Verifică din timp prețul real al produsului pe care îl dorești, cu cel puțin o lună înainte de Black Friday.

De asemenea, în cazul în care găsești același produs, la același preț, la doi retaileri online diferiți, o idee bună ar fi să optezi pentru retailerul mai mare și mai credibil.

 

Sfat Black Friday #7: fii eficient și gândește-te și la Crăciun

Poate consideri că este prea devreme, însă nu ar fi ideal să poți să eviți aglomerarea de Crăciun. Avem destule de pregătit pentru sărbători, așa că o idee bună ar fi să iei în calcul achiziționarea a măcar parte din cadourile de Crăciun.

Pregătește bugetul de Crăciun și aplică pentru un credit rapid, în 24 ore, la noi!

 

Acum, că ai asul în mânecă și știi care sunt lucrurile de care să ții cont de Black Friday, nu îți rămâne decât să te bucuri de reduceri. Succes la cumpărături!

 

Mai multe stiri
Inainte Ce poți să faci în mini vacanță, pe timp de pandemie
18.11.2020

Ziua Sfântului Andrei anunță începutul sărbătorilor de iarnă, precum și venirea vacanțelor de iarna. Anul acesta, liberele naționale 30 noi...

Afla mai multe